Triatlon

Algemene informatie Wylerberg Ronde 2016Triathlon flyer 2016
Zaterdag 3 september 2016

De Wylerberg ronde wordt nu voor de derde keer georganiseerd. Deze activiteit is bedoeld als een laagdrempelige 1/8 triatlon voor mensen die willen ervaren wat verschillende disciplines achter elkaar met je lichaam doen. Of voor mensen die een nieuwe uitdaging aan willen gaan. Ben je een fanatieke sporter met ervaring in de triatlon, dan is mee doen leuk als training, gewoon voor de fun of om lekker te bewegen in een mooie omgeving!

Programma:

 • Triatlon                                                             14:00 uur
 • Douchen en prijsuitreiking                           16:00 – 17:00 uur
 • BBQ (optioneel)                                               17:00 uur

Onderdelen en afstanden:

 • zwemmen, 500 meter over de lengte van het Wylerbergmeer
 • fietsen, 15 km op de gewone fiets (recreatief) of 25 km op de sportieve fiets (wedstrijd)
 • hardlopen, 2 rondes van 2.5 km rond het Wylerbergmeer

Team of individueel:
Indien je een van de onderdelen niet wilt of kunt doen, dan is dat geen probleem. Dat onderdeel sla je over of je laat dat onderdeel door iemand anders uitvoeren. Ook is het mogelijk om een team van 2 a 3 personen samen te stellen.

Recreatief of wedstrijd:
Bij het inschrijven wordt onderscheid gemaakt in recreatief mee doen of wedstrijd gericht. Dit heeft alleen te maken met de fietsafstand die je kiest. Ga je voor de korte route met een ‘gewone’ fiets dan doe je recreatief mee, ga je voor de lange route dan ben je een wedstrijd sporter met een ‘sportieve’ fiets.

Richttijden:

 • zwemmen, 12 – 20 min
 • fietsen, + 60 – 70 min
 • lopen, + 22 – 28 min
 • Totaal: 1.30 – 2.00 uur

Tijdsregistratie:
De genoteerde tijd is van op het moment van ter water gaan en na het binnenkomen van het lopen. De tussentijden die we opnemen geven een beeld hoelang je erover doet per onderdeel, inclusief het omkleden en dergelijken.

Parkeren:
Mensen die met de auto komen kunnen, aan de voet van Duivelsberg (Rijksstraatweg), Marterplein (bij het tunneltje) of met een dag-parkeerkaart van 4.50 Euro bij het Wylerbergmeer parkeren.

Omkleden, douchen en toilet:
Er staat een dames en heren tent van Run2Day waar je tijdens de wedstrijd van kleding kunt wisselen en kleding kunt achterlaten.  Na afloop kunt u een koude douche nemen in het daar aanwezige toiletgebouw waar zich ook het toilet bevindt.

BBQ:
Na afloop van de triatlon zal rond 17.00 uur de BBQ starten voor degene die dat willen. Wij houden de BBQ aan het Wylerbergmeer. De BBQ bestaat uit; vlees, vis, stokbrood, salade en sausjes.  Drankjes kun u voor eigen rekening bestellen aan de bar.

Kosten:

 • De kosten voor de BBQ zijn € 12,- per persoon (vlees en/ of vis)
 • Het inschrijfgeld voor de triatlon bedraagt € 5,-

Opgeven en betalen:
In verband met een maximaal aantal deelnemers vragen wij iedereen zich van te voren in te schrijven. Mocht u zich ingeschreven hebben en u blijkt om welke reden dan ook niet te kunnen, dan vinden wij het fijn als u zich weer bij ons afmeld!

Aanmelden voor de triatlon kan tot en met vrijdag 2 september. Deelnemers aan de triatlon kunnen contant (liefst gepast) betalen op de dag zelf.
Aanmelden voor de triatlon + BBQ kan tot en met woensdag 31 augustus. U betaald vooraf, daarvoor ontvang u een mail met de betaling gegevens.  Aanmelden  kan via onderstaand formulier:

Heeft u vragen? Neem gerust contact op per mail of telefonisch.
Wij hopen uw inschrijving te mogen ontvangen.

 

Met vriendelijke groet,

Kees van Rooijen en Susanne van Eck – van Rooijen

INSCHRIJVEN:

  Voor- en Achternaam*

  E-mail adres*

  Geboortedatum*

  Geslacht*

  Onderdeel en afstand*  Team informatie
  (teamnaam en teamgenoten invullen indien je met een team mee doet)

  Ik geef me op voor de BBQ*

  Overige opmerkingen