Nico De Witt Bergloop

De “Nico de Witt Bergloop”.

Nog steeds mogen de bewoners van onze mooie gemeente Berg en Dal zich gelukkig prijzen met de effecten van de ijstijd, zo’n 30000 jaar geleden. Deze, en later de rivieren, hebben de stuwwal en omgeving gevormd.

Hardlopers zullen alle kwaliteiten moeten aanwenden om het parcours dat wij hebben uitgezet te bedwingen, het is een hele uitdaging.

In het verleden stond deze wedstrijd al op de hardloopkalender en genoot hij alle respect bij het lopers peloton. Nu hebben we de verharde ondergrond verlaten en is het nagenoeg een geheel bosparcours met 150 hoogtemeters en mooie vergezichten.

De sponsor en animator is Nico de Witt gebleven, waarbij we nog terugdenken aan Jan…de scepter zwaaien in de winkel of hardlopend in het bos. We hopen dat dit weer een succes gaat worden en dan zult u hem volgend jaar weer tegenkomen op de kalender.

Ga mee op avontuur en laat je verrassen door de Nico de Witt Bergloop?

DEELNEMERSINFO

Nico de Witt Bergloop wordt gehouden op zondag 2 april 2017 in het dorp Beek  Gemeente Berg en Dal.  De lengte van het parcours is 5,6 km en heeft meer dan 100 hoogte meters!

Startlocatie en tijd
De start en finish locatie van de Nico de Witt Bergloop is voor de Bartholomaeus  parochie aan Kerkberg 3, 6573 DN Beek-Ubbergen

De Nico de Witt Bergloop start met de kids-run  om 10:15 uur.
Gevolgd door de start van de 5 km om 11:00 uur en om 11:15 uur start de 10 km.
Prijsuitreiking van de nummers 1,2 en 3 voor de verschillende categorieën is om 10:40 uur
Prijsuitreiking voor de mannen en vrouwen  1, 2 en 3 van de 5 en 10 km is tegen 12:30 / 13:00 uur.

Omkleden en toiletten
In Café SOUS LES EGLISES aan de Rijksstraatweg 124, 6573 DD Beek (Berg en Dal) kunt u gebruik maken van het toilet en achter in het zaaltje is het mogelijk van kleding te wisselen. De organisatie beschikt niet over douches en kleedruimtes.

Parkeren
Bezoekers kunnen GRATIS parkeren in de parkeervakken in het dorp. Wij raden deelnemers aan om zoveel mogelijk op de fiets te komen of rekening te houden met een loop afstand richting de start en finish locatie. Spaar het milieu en verzeker je van een parkeerplek door samen te carpoolen.

Volg de aanwijzingen van de parkeerbegeleiders bij het zoeken naar een parkeerplaats. Het is niet toegestaan te parkeren op de stoep of voor uitritten. Wij wijzen deelnemers erop dat de politie streng controleert op correct parkeren: er zal niet worden gewaarschuwd, maar direct worden bekeurd.

Ophalen startnummers
Startnummers kunt u op de dag zelf ophalen vanaf 09:45 uur in Café Sous Les Eglises:
Rijksstraatweg 124, 6573 DD Beek (Berg en Dal)

Overdragen startnummer
Het startbewijs kan niet worden omgezet.

EHBO en verkeersbegeleiding
Tijdens de Nico de Witt Bergloop is EHBO aanwezig. De EHBO bevindt zich op of rondom de eigen EHBO post en is herkenbaar aan de kleding.

Op bepaalde punten op de route worden gecertificeerde verkeersbegeleiders ingezet. De routes van de Nico de Witt Bergloop zijn niet exclusief beschikbaar voor hardlopers op de dag van het evenement. Let dus zelf ook tijdens het lopen goed op.

‘Leave nothing but foot prints’.

Dit evenement wordt georganiseerd in een prachtig omgeving. We streven ernaar om het gebied te gebruiken zonder het gebied onnodig te belasten. Bij wedstrijden nemen deelnemers hun eigen afval mee. Een schoon parcours vergroot de kans dat het evenement ook volgend jaar weer kan rekenen op een vergunning. We rekenen als organisatie op je medewerking. Deelnemers die zich niet aan deze spelregels houden kunnen door de organisatie worden gediskwalificeerd.

Elektronische tijdwaarneming
De tijdwaarneming is a.d.h.v. een chip op je schoen. De finishpositie wordt bepaald door je bruto tijd. Ook zal er een netto tijd worden gegenereerd. Er zal een finishfoto en film worden gemaakt. De programmatuur erachter biedt de mogelijkheid de foto te delen op je Facebookpagina of er kan een certificaat gegenereerd worden. Hier zal je naam, bruto en netto tijd en je foto op worden vermeld.

Deelname en aansprakelijkheid
Deelname is geheel op eigen risico en verantwoording. De organisatie kan niet worden aangesproken voor opgelopen schade of eventuele blessures.

Lokaal Oogsten is, behoudens haar verantwoordelijkheid voor de wet, op geen enkele wijze verantwoordelijk of (geldelijk) aansprakelijk voor ongevallen en/of ziekte van deelnemers, voor verlies van bezittingen of elk ander door de deelnemer beweerdelijk geleden nadeel.

Lokaal Oogsten behoudt zich het recht voor de route, start- en/of finishtijden en/of -plaatsen te wijzigen of het evenement geheel of gedeeltelijk af te gelasten op grond van extreme weersomstandigheden of andere calamiteit(en), waarbij dit in redelijkheid niet anders van Lokaal Oogsten kan worden verwacht. Er bestaat als dan geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch op vergoeding van (im)materiële schade. Er bestaat ook geen recht op teruggave van het inschrijfgeld, noch vergoeding van (im)materiële schade bij evt niet volledig af (kunnen)leggen van het uitgezette parcours.

CONTACT
De algemene organisatie van de Nico de Witt Bergloop ligt in handen van Lokaal Oogsten.
Contactpersoon: Susanne van Rooijen, info@ lokaaloogsten.nl, 06-28559505.

PARTNERS
De Nico de Witt Bergloop wordt georganiseerd door :
Run2Day Nijmegen en Lokaal Oogsten.

De Nico de Witt Bergloop wordt mogelijk gemaakt door Nico de Witt supermarkt PLUS
Kalorama en het Gelders Landschap!

INSCHRIJVEN
Deelnameregistratie van de Nico de Witt Bergloop verloopt via http://www.inschrijven.nl.
Betaling geschiedt via IDEAL betaling. Deelname is definitief na inschrijving via de inschrijfpagina. Het maximum aantal deelnemers is 500.

Voor-inschrijving
Deelnemers kunnen zich tot 1 april inschrijven via inschrijven.nl
Kosten deelname:

 • Kids-run € 2,50
 • 5 km € 7,50
 • 10 km € 10,00

Na-inschrijving
Deelnemers kunnen zich ter plekke inschrijven mits het maximum aantal deelnemers nog niet is gehaald.
Kosten deelname:

 • Kids-run € 2,50
 • 5 km € 10,00
 • 10 km € 12,50

Bij het inschrijfgeld zijn de volgende zaken inbegrepen:

 • Een uitdagende Bergloop over een technisch parcours met de nodige hoogtemeters
 • Elektronische tijdwaarneming incl. chip huur, finish foto en filmpje
 • Plus goody bag
 • EHBO post
 • Aandenken voor alle deelnemers aan de kids-run

Schrijf u nu in:

inschrijven.nl